1. HABERLER

  2. ANKARA

  3. İtfaiye ve zabıta bütçe eyleminde
İtfaiye ve zabıta bütçe eyleminde

İtfaiye ve zabıta bütçe eyleminde

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'na (Tüm Bel-Sen) üye zabıta ve itfaiyeciler, 2015 bütçesine yönelik taleplerini dile getirmek için TBMM’ye yürümek isteyince, polis ile aralarında gerginlik yaşandı

A+A-

Kızılay Sümer Sokak'ta bir araya gelen sendika üyeleri, 'İnsanca yaşamak istiyoruz', 'Can güvenliği istiyoruz', 'İtfaiyecilik, zabıta meslek sınıfına alınsın' dövizleri açtı. Sendika üyeleri buradan Meclis'e yürümek istedi. Sokak çıkışında barikat kuran polis, grubun geçişine izin vermedi. Sendika üyeleri ile polis arasında tartışma çıktı. Sendika yöneticileri ve polis arasındaki görüşmelerin ardından, üyelerinin beşerli gruplar halinde geçişine izin verildi.

10 BİN İMZA TOPLANDI

TBMM önünde yaptığı açıklamada itfaiyeci ve zabıtalara yıpranma hakkı olan fiili hizmet süresi zammının uygulanmadığına dikkat çeken Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, "İtfaiye ve zabıta emekçileri hak ettikleri memuriyet derecesine inemiyor. İtfaiyecilerin iş güçlüğü ve iş riski ödemeleri düşük, İtfaiye aralarına kasko yapılmaması nedeniyle olası araç hasarları itfaiyecilere ödetiliyor" diye konuştu. Erol, sendika üyelerinin sosyal haklarıyla ilgili on binlerce imza topladıklarını belirtti.

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27579569.asp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.