
Gıdada gizli zammı ambalajla yaptılar
Gıdada ambalaj oyunu sürüyor. 'Ürüne zam yapmadık' diyerek gramajı düşüren tedarikçiler, dikkatli olmayan tüketici için büyük tuzak yaratıyor
Gıda fiyatlarında yaşanan artış tedarikçilerin yaptığı gizli zamla markete girdi. Geçtiğimiz aylarda SABAH'ın "Ambalajda gram oyunu" başlığıyla gündeme taşıdığı konu, bu kez gramajdan biraz daha düşürülerek yeniden ortaya çıktı. Ürünlerin fiyatını fazla yükseltememek adına gramı düşüren firmalar kuruyemişten dondurulmuş gıdaya, sütten çikolataya birçok kategoride satış yapıyor. 1 kilogramlık (kg) taze kaşar peynir 700 grama kadar düşürülürken 2.5'luk yoğurtlar 2 kilo 250 grama indirildi. Özellikle kuruyemiş, çikolata, gofret ve sütlerde de miktar azaltıldı. Perakende danışmanları tedarikçilerin bazen de süpermarket satın almacılarının baskısıyla böyle bir yönteme başvurduğunu söyledi. Danışmanlar, özellikle bazı indirim marketlerinde uygulanmaya başlanan bu pazarlama modelinin giderek yayıldığını kaydetti.
Hedefte tüketici psikolojisi var
Tedarikçilerin gramı indirerek belirlediği küsüratlı fiyatlardaki amacı tüketicinin psikolojisini etkilemek. Uzmanlar gramı az üründen alan tüketicinin, fark etmeden markete daha sık gittiğini söylüyor.
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2014/11/20/gidada-gizli-zammi-ambalajla-yaptilar
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.