
ESDER’DEN İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN’E ZİYARET
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus ve beraberindeki şube başkanları İstanbul Valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret ettiler.
Genel Başkan Mahmut Çelikus çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği İstanbul’daki ziyaretlerine Vali Vasip Şahin’i ziyaret ederek başladı. Ziyarete ESDER’in İstanbul’daki Fatih Şube Başkanı Eşref Küçükateş, Ataşehir Şube Başkanı Numan Yüksel ile Düzce il Başkanı Mehmet Tuncer katıldı.
Ziyaret esnasında ESDER yönetim kurulu üyeleriyle tanışan Vasip Şahin ve Vali yardımcısı İsmail Gültekin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkati çekerek, “STK’lar ile yerel yönetimlerin uyum içinde olması gerekir. O zaman projeler daha verimli oluyor. Sizler ülkemizin belkemiği olan, mahallelerimizin sahibi olan kişilersiniz. Ülkemizde bir çok sivil toplum kuruluşu değişik yollarla ülke düzenine katkı sağlıyor. ESDER’in bu anlamda gerçekleştirdiği katkılar göz ardı edilemez. Hepimizin amacı düzenin olduğu bir toplum, bunun yolu da kuşkusuz huzurlu esnaftan geçer. Ekonomide en hassas nokta esnaflarımız, ülkenin kültürel değerine katkı sağladığı kadar ekonomisine ve huzuruna da katkı sağlamaya devam ediyor. İstanbul Valiliği olarak desteklememiz gereken yerlerde elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Genel Başkan Mahmut Çelikus ise Vali Şahin’e görevinde başarı dileklerini ilettikten sonra Genel Merkez olarak yapılan projelerden bahsederek Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler sundu. İstanbul Valiliği ile yeni projeler gerçekleştirmeye hazır olduklarını belirten Çelikus, “Esnaf ve sanatkârlar küreselleşen dünyada, kültürümüzün bu önemli parçasını özümseyerek; ilham aldıkları ticaret ahlakı ve ilkelerini yaşatmaktadır. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde her daim gözetilmesi gereken; dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma prensibi esas alınarak bu insani vasıfların hayatın bir parçası olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.
Ortak çalışmalar yürütülecek
İstanbul Valisi Vasip Şahin ile yapılan görüşmenin ardından heyet ortak çalışmaların yürütülebilmesi adına İstanbul Vali Yardımcısı İsmal Gültekin ile görüştü. Burada ESDER’in merkezi İstanbul olmak üzere yürüteceği çalışmalar hakkında bir takım bilgiler sunan ESDER Heyeti Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’den ortak kordinasyon çalışması yapılacağina dahil bilgi alındı.
Ziyaret sonunda Vali Şahin’e ESDER kültür yayınları bünyesinde hazırlanan “Kaybolan Meslekler Fotoğraf Katoloğu” hediye edildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.