
BM'ye giren tek Türk
Coca-Cola İçecek su ve enerjiden tasarruf etti. Şirket, böylece BM endeksindeki tek Türk oldu
Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Coca-Cola İçecek (CCİ), şeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlikteki performansıylaBirleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından hazırlanan UNGC 100 Endeksi'ndeki ilk ve tek Türk şirketi oldu. Akşam'ın haberine göre, Coca-Cola İçecek Grup Kurumsal İlişkiler Direktörü Atilla Yerlikaya, İzmir’deki fabrikalarında bu başarıya imza atmalarında büyük rolü olan Türkiye operasyonlarının sürdürülebilirlik başarılarını paylaştı.
SU TÜKETİMİ % 19 DÜŞTÜ
Atilla Yerlikaya, 2006 ila 2013 yılları arasında yürütülen verimlilik projelerinin sonucu olarak Coca-Cola İçeceğin, litre başına su tüketimini %19 oranında düşürdüklerini kaydetti. Yerlikaya, Coca-Cola İçecek'in bir yıl içerisinde sadece Türkiye’de 665 milyon litre suyu kaynağına geri döndürerek, 7.900 hanenin yıllık su ihtiyacına eşit miktarda suyu doğaya geri kazandırdıklarını ifade etti.
ENERJİDEN TASARRUF
CCİ’nin, 2013’te pazara yerleştirdiği enerji tasarruflu soğutucular ile 343 milyon kilowatt saat enerji tasarrufu sağlayarak, 157 bin ton karbonemisyonunun önüne geçtiklerini belirten Atilla Yerlikaya, “Bu rakam 13 milyondan fazla ağacın atmosferden temizlediği karbondioksit gazına ve 60 binden fazla hanenin yıllık enerji ihtiyacına eşit” diye konuştu.kaynak haber turk
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.