
4. Endüstri ve Sürdürülebilirlik Konferansı
ANKARA (AA) - OSTİM'in ev sahipliğinde düzenlenen ve iki gün sürecek olan, uluslararası 'Sanayi Bölgeleri - Sürdürülebilirliğe Geçiş' konferansı Ankara Hilton Hotel'de başladı.
Hindistan, Endonezya ve Çin‘in ardından dördüncüsü düzenlenen Sanayi Bölgeleri ve Sürdürülebilirliğe Geçiş Konferansı, OSTİM ve KOSGEB tarafından ortaklaşa ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu GIZ’in (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.
İsviçre,
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Havanın, suyun ve çevrenin bozulduğu bir
Aydın, yaşanabilir bir dünyanın oluşması için Sürdürülebilir Sanayi Bölgesi Raporu hazırlama konusunda
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir “Nüfusu ve paralel olarak gelir düzeyi artan dünyanın ihtiyaçlarını karşılamamız mümkün olmayacak, dünya, israf ve lüksü karşılayamayacak" dedi.
Sanayiciler olarak öncelikle kendi evimizi süpürmemiz gerekir ifadelerini kullanan Özdebir, OSB’leri ülkemizin geliştirdiği bir
Özdebir, insanoğlunun yaptığı her ekonomik faaliyetin kirlilik doğurduğunu ve bunun minimuma indirilmesi gerektiğini belirtirken “Minimum atık hedeflemeliyiz, atıkların geri dönüşümünü sağlamalıyız, kullandığımız enerjiden malzemeye kadar çok dikkat etmeliyiz. İnsanlığın istekleri arttığı sürece, sanayi üretime mecburdur. Sadece sanayi bölgelerinin sürdürülebilir olması yetmiyor. Bunun bir kavram olarak tüm insanlığın kafasında yer etmesi gerekiyor” dedi.
GIZ Türkiye Direktörü Carl Taestensen, ekonomik kalkınma sırasında çevresel konularda belli başlı zorluklar oluştuğunu ve bu zorukların sıklıkla bir çok enerjinin kullanılmasından kaynaklandığını söyledi.
Belli başlı mevzuatlarla beraber teknoparklarla birlikte bu zorlukların üstesinden gelinmeye başlandığını belirten Taestensen bu konferans sürdürülebilir ekonomik gelişme için önemli adımların atılmasını sağlayacaktır, dedi.
Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı'ndan (UNIDO) Endüstriyel Gelişim Yetkilisi Smail Alhilali, üretim ve tüketim aşamalarıındaki
Alhilali, aşırı kullanımdan ayrıştırma işleminin bir çok büyük şirkette yapılmasına rağmen bu
Weber Sites Consultıng GmbH danışmanlık şirketi kurucusu Dr. Michael Weber, servis tanımlandırmasının (service provision) endüstriyel alanlardaki sürdürülebilirlik açısından anahtar değerde olduğunu vurguladığı sunumunda, şirketlerin enerji dağıtımı, atık toplama, geri dönüşüm, atık su arıtma konularında sürdürülebilirlik danışmanlığına ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Konferans yarın da katılımcıların sunumu ile devam edecek
Kaynak: AA
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.